Curățarea filtrului de particule diesel

Un filtru de particule diesel este instalat în fiecare vehicul modern pentru a îndeplini standardele stricte de emisii pentru vehiculele diesel. Aceasta curăță gazele de eșapament de particulele de funingine formate în timpul arderii în motor. Pentru a face acest lucru, gazele de evacuare sunt direcționate printr-o structură ceramică fin poroasă din interiorul filtrului. Particulele de funingine se depun pe pereții canalelor atunci când gazele de eșapament curg prin ele. De îndată ce se atinge o anumită limită de depuneri în DPF și contrapresiunea gazelor de eșapament devine prea mare, vehiculul începe automat să ardă substratul filtrului. Temperatura gazelor de eșapament este ridicată temporar la aproximativ 550°C prin injecție suplimentară de combustibil sau, la unii producători, injecție aditivă, astfel încât funinginea acumulată în filtru este arsă în cenușă și contrapresiunea gazelor de eșapament scade din nou. În special mașinile care circulă adesea pe distanțe scurte sau în traficul urban nu ating adesea temperatura necesară.

                                 Imagine: Regenerarea filtrului de particule diesel

Un filtru defect sau înfundat va duce adesea la un consum crescut de combustibil, o performanță redusă și/sau o blocare a motorului. Dacă regenerarea activă nu este posibilă, o lampă de avertizare sau un mesaj text pe panoul de instrumente combinat indică faptul că filtrul este înfundat. Unitatea de control al motorului intră imediat în modul de urgență și reduce puterea motorului pentru a preveni deteriorarea indirectă și pentru a menține parametrii gazelor de eșapament.Singurul remediu aici este de obicei o curățare completă, pentru care este necesară îndepărtarea filtrului de particule sau înlocuirea acestuia cu un filtru DPF nou sau revizuit. Ambele soluții tind să fie destul de costisitoare și forțează adesea vehiculul să stea în atelier pentru o perioadă lungă de timp.

               Imagine: filtru de particule diesel;murdar în stânga, curat în dreapta


Solutie preventiva

Soluția de curățare a filtrelor de particule diesel de înaltă performanță este o soluție specială de aditivi folosită ca ajutor în regenerarea sistemelor de filtre de particule diesel. Soluția de curățare este pur și simplu adăugată în rezervorul de combustibil înainte de alimentare. Temperatura necesară a gazelor de eșapament a fost redusă în așa măsură încât filtrul este curățat constant, chiar și în timpul călătoriilor scurte.Avantaje:    Nu cheltuiți timp și bani pentru instalare și demontare    Curățarea permanentă și completă a filtrului în timpul conducerii    Fără erori de sistem    Emisiile secundare excluse    Fără timp nefuncțional în atelier Când este utilizat în mod regulat, un agent de curățare a filtrelor de particule diesel de înaltă performanță previne înfundarea filtrului și, prin urmare, defectarea prematură a filtrului. Produsul poate fi utilizat în toate motoarele diesel și amestecat cu orice combustibil diesel. Se recomandă o adăugare regulată la fiecare 3-4 luni înainte de reumplere. Un borcan este suficient pentru 40-80 de litri.